Headline News
Teaser // OnTOUR WINTER // BMW X6 (February 22, 2017 8:27 pm)
Joaca ce iti poate salva viata (January 23, 2017 7:34 pm)
Masina (January 18, 2017 3:27 am)
joaca te cu masina pe zapada

Joaca ce iti poate salva viata

23/01/2017
15,441 Views

De ce e bine să ne jucăm cu mașină pe zăpada!?

Toate sfaturile mele au în spate experiență acumulată prin sacrificii, bani cheltuiți și timp pierdut.

Mi-a venit ideea titlului atunci când am văzut tot felul de situații în trafic (live sau youtube). Mi-am dat seama că majoritatea șoferilor își folosesc mașinile strict pentru a se deplasa din punctul A în punctul B. Totul ok până aici, nu toți trebuie să fim pasionați, sau să știm ce înseamnă diferențial autoblocant. În schimb, pentu singuranța ta și a noastră (ceilalți participanți la trafic), ar fi binevenit să știi cum se comportă mașină ta, atunci când o duci peste limita de aderență. Fie că ai exagerat tu, fie că ai fost constrâns de împrejurări să faci o manevră bruscă.

Eu merg încet, nu conduc agresiv!

Foarte bine! Dar ce te faci când un “coleg” din trafic, te pune într-o situație neplăcută și trebuie să tragi brusc de volan în timp ce frânezi …sau nu :)? Cel mai probabil vei provoca, sau vei fi implicat într-un accident. Nu din cauză că nu ești un șofer bun, ci pentru că n-ai știut cum reacționează mașina ta în astfel de situații.

Sfaturile vin de la “unu’ care le-a testat pe toate”, de la curse de stradă (liniuțe), mers exagerat de tare prin trafic și câștigător al unor titluri prin campionatele naționale de automobilism. Nu mă mândresc cu faptul că am fost liniutar sau teribilist, din contră! Le-am zis doar pentru a cunoaște mai bine persoana care dă sfatul.

Așa că profită de ocazie, și când e un trackday (o zi în care circuitul este deschis publicului) indiferent de circuit – Motorpark România / ATA / Prejmer etc., mergi și testează-ți mașină într-un cadru organizat și în condiții de siguranță. Că sa nu credeți că articolul asta este o reclamă mascată, va încurajez să ieșiți la joacă pe zăpada și în alte locuri retrase, NECIRCULATE, însă evitați parcările supraaglomerate. Ăsta ar fi doar unul dintre motive.

De un an sunt instructor Smart Driving, și am avut ocazia să văd șoferi care printre altele, n-au frânat maxim niciodată. Mi-a fost greu să-i conving că oricât de tare apăsa pedală de frână, nu se va strica nimic. Și ăsta e doar un exemplu :(. Sunt foarte multe lucruri pe care nu le înveți la școală de șoferi …din păcate.

Vă încurajez să întrebați

Dacă aveți nelămuriri, întrebați-mă! Pe mine sau alte persoane despre care știți că au cunoștințe în ale șofatului. E GRATIS!

#DriveSAFE

https://www.youtube.com/watch?v=sDsXywbNsqM

Share this!

Leave A Comment