Headline News
Teaser // OnTOUR WINTER // BMW X6 (February 22, 2017 8:27 pm)
Joaca ce iti poate salva viata (January 23, 2017 7:34 pm)
Masina (January 18, 2017 3:27 am)

Primul crash cu DRAGOS

31/07/2014
2,044 Views

Raliul Bacaului a reprezentat pentru noi revenirea in CNRD. Reveneam pe macadam in aceeasi formula (Alex MIREA/ Dragos DESPINOIU) dupa o pauza de un an. Obiectivul era clar, locul 1 in Cupa DACIA. Prima zi, incheiam raliul pe locul 2, la doar 10 secunde in spatele liderului.

Am decis sa fortam fortam a doua zi, inca din prima proba speciala, desi ne asteptau opt probe. Simteam ca avem un ritm bun insa dupa 4 kilometri am facut o greseala, abordand mult prea optimist un viraj de “dreapta 4 inchide in 3 sare”. Am reusit sa “asez” masina astfel incat sa lovim malul de pamant cu spatele si nu cu fata, asta fiind singurul motiv pentru care am reusit sa continuam raliul dupa crash. Am intors masina si dupa 1-2 kilometri in care incercam sa simt cam care sunt avariile, am marim ritmul, astfel incat timpul pierdut sa nu fie dezastruos. Astfel reuseam al doilea timp pe proba Trebes 1. Cu puntea spate usor stramba am fost nevoiti sa “supravietuim” urmatoarele doua probe, pana la parcul service, unde urma sa remediem din avarii. Lupta de supravietuire nu ar fi fost atat de grea, daca  pe langa avariile rezultate in urma accidentului nu s-ar fi adaugat si o problema pe partea de alimentare cu benzina. Masina refuza sa porneasca, fiind nevoiti de nenumarate ori sa impingem masina pentru a ajunge din nou in service.

Astfel avansul liderului, devenea mult prea mare pentru a mai putea recupera , insa nu am depus armele si am continuat sa fortam, reusind sa castigam PS7. Cu masina oprindu-se din cand in cand, lupta pentru locul 1 s-a transformat din nou intr-o lupta de supravietuire. Din fericire am reusit sa ajungem cu masina in parcul inchis, astfel terminand un raliul cel putin interesant, pe locul 2 in Cupa DACIA si Clasa 9, si pe 3 in clasamentul 2 Roti Motrice.

In 2010 s-a format echipajul “44” – Alex MIREA/ Dragos DESPINOIU – si dupa 4 ani, consideram acceptabil primul nostru crash (minor), chiar daca am fost de foooarte multe ori la limita!

 

http://www.youtube.com/watch?v=kY5J7mh5UAY

Share this!

Leave A Comment